BALIKESİR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakanlık ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında yürütülen "Çiğ Sütte Kalitenin Desteklenmesi Projesi" kapsamında Balıkesir, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve Ankara'da kurulan "Çiğ Süt Analiz" laboratuvarlarının İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, ekim ayında Kurban Bayramı kutlanacağını ve kurbanlık sayısında sıkıntı olmadığını söyledi.

Bazı kesimlerin her yıl Kurban Bayramı öncesinde bir şeyler söylediğini vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"Değerli arkadaşlar geçen yıl Türkiye'de Kurban Bayramı'nda 772 bin büyükbaş hayvan kesildi. Bu yıl kurbanlık büyükbaş hayvan sayımız ise 1,5 milyon. Geçen yıl kesilenin iki katı elimizde büyükbaşkurbanlık var. Kimse bu yetiştiricilerimizin karlarına göz dikmesin. Birileri hayvan varlığının azlığı yolunda iddialarda bulunuyor. Birileri rahatsız oluyor. Bunlar gerçek değil. Şu anda 1,5 milyon sadece kurbanlık için hayvanımız var."

Küçükbaş hayvanda ise sayının 3,5 milyona çıktığına dikkati çeken Eker, "Geçen yıl 2 milyon civarında küçükbaş hayvan kesildi. Şu anda 3,5 milyon küçükbaş havyan var. Türkiye desteklemelerle önemli bir sıçrama yaptı. Gerek büyükbaşta gerek küçükbaşta önemli mesafe katettik. Kurban Bayramı'na yönelik hayvan sıkıntımız yok" diye konuştu.