İSTANBUL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, yaptığı açıklamada, kredi kartına taksit sınırlamasının gevşetilmesi konusunun Finansal İstikrar Komitesi'nde görüşüldüğünü ve bu konu ile ilgili alınan kararların sektörün görüşüne açıldığını kaydetti.

Akben, burada öncelikli olarak eğitim, mobilya ve beyaz eşya tarafında kredi kartında taksit sayısını 9 aydan 12 aya çıkartma yönünde bir kararlarının oluştuğunu dile getirdi.

Aynı zamanda tüketici kredileri tarafında 36 aya kadar sınırlı olan kredilerden eğitimin süresinin sınırsız hale getirilmesinin planlandığını vurgulayan Akben, "Buradaki amaç şu; sivil havacılıkta pilotların eğitimi tarafında, Türkiye'nin havacılık alanındaki potansiyeli de göz önüne alındığında, çok yüksek bedelli eğitimler var ve oradaki krediler 1-2 yıl ödemesiz şekilde veriliyor. Türkiye'nin pilot açığı var ve yurt dışından bize çok sayıda pilot çalışıyor. Yerli pilotlarımızın sayısının artırılmasına yönelik bir katkı olsun diye orada bir genişleme yapıldı. Bu konuyla ilgili eğitim tarafının vadesini sınırsız hale getirdik" şeklinde konuştu.