BURSA 

Havaların soğumasıyla kışlık ayakkabı satışları artarken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kadın botlarında fiyatlar bazı bölgelerde yüzde 60'a kadar yükseldi. Kadın botlarında fiyatlar ülke genelinde ise ortalama yüzde 34,5 yükseldi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşları kredi kartına güvenip taksitle pahalı ürün almamaları konusunda uyardı.

Alışverişlerde kampanya dönemlerinin değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Ağaoğlu, "Sezon başında açılış fiyatlarıyla alışveriş yapanlar zararlı çıkabilir. Acil değilse sezon sonu kampanyalarını beklemek lazım ancak indirimlere de dikkat edilmeli. Ayakkabıcıların kesinlikle zararına satış yapmayacağı göz önünde bulundurularak indirimlerin gerçekçi olup olmadığına bakılmalı. Şu anda fiyatlar çok yüksek seyrediyor. Biraz beklemek lazım" dedi.

Fiyat artışında büyükbaş hayvan etkisi

Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin ise sezon açılış fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşların sentetik ve suni ürünlere ilgi göstermediğini vurgulayan Aytekin, son yıllarda çizme ve botlarda derinin daha fazla tercih edilmeye başladığını söyledi. 

Deri ürünlerin hem ayak sağlığı hem de rahatlık bakımından talep gördüğüne işaret eden Aytekin, fiyat artışında bir miktar arz-talep dengesinin de etkili olduğunu kaydetti.