ANTALYA - Japonya'nın maliyeden sorumlu Devlet Bakanı Yardımcısı Manabu Sakai ve beraberindeki heyet, EXPO 2016 Antalya'da incelemelerde bulundu.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Sakai başkanlığındaki 18 kişilik heyet, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı VIP binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

Kök, ziyarette yaptığı konuşmada, iki ülke arasında mükemmel ilişkiler olduğunu dile getirerek, EXPO katılımları konusunda Japonya’nın her zaman güzel projeler yaptığını ve bahçelerini de zamanında bitirdiğini söyledi. Kök, EXPO 2016 Antalya Ajansı olarak Japonya'nın 1990'da düzenlenen Osaka Botanik EXPO'suna ilişkin tecrübelerinden de yararlandıklarını ifade etti.

Toplantının sonunda iki heyet karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Heyet daha sonra Japonya'nın iç ve dış mekanda açtığı bahçeleri ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Sakai, EXPO 2016 ile ilgili bilgi almak ve paylaşımda bulunmak için geldiklerini belirterek, "Bizler 2026 ve sonrasında bu botanik EXPO'sunun bir benzerini Japonya'nın Yokohama şehrinde yapmayı arzu ediyoruz. Yokohama Belediyesinden şu anda 8 kişi var. EXPO 2016 Antalya Ajansından bize referans olmasını düşündüğümüz bilgileri almak için geldik." dedi.

Sakai, EXPO 2016 Antalya gezisinin kendileri için önemli bir tecrübe olacağını dile getirerek, ulaşım, biletleme, alanın EXPO bitikten sonra nasıl değerlendirileceği gibi konularda bilgi alışverişinde bulunduklarını anlattı.