ANKARA


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bugün TV'de yayınlanan Temsilciler Meclisi programında İstanbul'daki İkitelli ve Dudullu OSB'nin Ergene Havzası'na taşınacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. 

İstanbul'da yeni sanayi alanları oluşturulmamasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin kararlarının olduğunu belirten Ergün, İstanbul için yeni bir sanayi bölgesi ortaya koymanın imkanının olmadığını söyledi. 

Ayrıca, bazı sanayi tesislerinin ve sanayi bölgelerinin zaman içerisinde başka bölgelere transferinin de söz konusu olabileceğine dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti: 

''Bugün böyle bir plan yok ama bu vizyondan hareketle belki bazı konuşmalar yapılmış olabilir. İstanbul'u artık tek başına İstanbul olarak düşünmek doğru değil. Sanayi konusunda bir ildeki sanayi tesisi veya organize sanayi bölgesi diye düşünmek de doğru değil, havza bazında düşünmek lazım. Yani, Marmara Bölgesi'ni bir havza olarak sanayi açısından da planlamak lazım. Demiryollarıyla, denizyollarıyla, karayollarıyla, hava bağlantılarıyla çok geniş bir ekonomik bölge Marmara Bölgesi. Bunu Bilecik'e kadar uzatabilirsiniz, Eskişehir'e kadar bağlantısını kurabilirsiniz. Öbür taraftan Zonguldak'a kadar bağlantısını kurabilirsiniz, Filyos Vadisi'ne kadar bir bağlantıyla, öbür taraftan Edirne'ye kadar bir bağlantıyla, Balıkesir'e kadar bir bağlantıyla bir havza bazında değerlendirmek ve İstanbul'un da etrafında bu sanayi havzasını organize etme ihtiyacı var, süreç bu istikamete doğru gidiyor. Belki böyle bir vizyondan hareketle söylenmiştir ama bugünden yarına İkitelli veya Dudullu İkitelli veya Dudullu organize sanayi bölgelerinin (OSB) şehir dışına taşınması söz konusu değil''