Ekonomik krize karşı hükümetin yaptığı kesintileri protesto etmek için işçi sendikalarının çağrılarıyla yapılan 24 saatlik genel grev, Madrid'de başlatıldı.
İspanya'da ekonomik krize karşı hükümetin yaptığı kesintileri protesto etmek için işçi sendikalarının çağrılarıyla yapılan 24 saatlik genel grev, başkent Madrid'deki Sol Meydanı'ndan başlatıldı.
Ülkenin iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT'nin genel sekreterlerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, sendika liderleri maksimum katılım istedi. 150 sivil toplum örgütünün de destek verdiği genel grev kapsamında, 600'den fazla uçuşun iptal olacağı, toplu ulaşımların asgari hizmet düzeyinde verileceği bildirildi. Hükümete, ''Ya ekonomi politikanı değiştir ya da git'' diye seslenen sendika liderleri, değişiklik olana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

İspanyol Hükümeti'nin değerlendirmeleri

Öte yandan, İspanyol Hükümeti'nden yapılan değerlendirmelerde, ''Genel grev bir hata. Sadece İspanya'nın dış imajına ve ekonomiye zarar verecektir'' denildi.
Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ''Genel grev hakkına tam saygı gösteriyorum ama bu görüşü paylaşmıyorum'' derken, Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo da ''Genel grev hiçbir şeye yardım etmiyor. Tüm ülkenin hedefi, istihdam yaratmak olmalıdır, genel grev değil'' ifadesini kullandı.