İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faiz oranın değiştirmeyerek yüzde 0,5 oranında bıraktığını açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada politika faizinin yüzde 0,5 seviyesinde tutularak değiştirilmemesine karar verildiği açıklandı.

Banka ayrıca varlık alım program hedefini değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde bıraktı.

Para Politikası Kurulu (PPK) politika faiz kararını 8 üyenin desteği ile alırken, üyelerden sadece Gertjan Vlieghe faizin yüzde 0,25 oranında azaltılması yönünde oy kullandı.

Merkez Bankası’nın tutanaklarında, “Para Politikası Kurulu büyümeyi desteklemek ve enflasyonu uygun zamanda hedeflenen seviyeye ulaştırmak için gereken eylemleri uygulamak konusunda kararlıdır. Bu kapsamda, üyelerin büyük çoğunluğu parasal politikanın ağustos ayında gevşemesini beklemektedir.” değerlendirmelerine yer verildi.

Tutanaklarda AB referandumunda alınan Brexit kararının üretim ve enflasyon görünümü üzerinde etkilerinin görülebileceği vurgulandı.

Brexit kararının arz, talep ve kur üzerindeki yansımalarının “dikkate değer şekilde daha düşük bir büyüme görünümüne ve Mayıs ayındaki enflasyon raporunda öngörülenden daha yüksek bir enflasyona” neden olabileceği belirtildi.