ANKARA - Türkiye dahil 20 ülkede faaliyet gösteren marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance ve The Banker dergisi işbirliği ile altı yıldır yayınlanan ''Dünyanın En Değerli Banka Markaları'' araştırması sonuçlandı.

Tüm bankaları gerisinde bırakan ABD'li Wells Fargo, 26 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli markası olurken, 10 Türk bankası da ilk 500'e girmeyi başardı.

AA muhabirinin, söz konusu araştırmadan derlediği bilgilere göre, Akbank ve İş Bankası başta olmak üzere toplam 10 Türk bankası, dünyanın en değerli ilk 500 banka markası arasına girdi.

Akbank, aynı zamanda 2 milyar 121 milyon dolarlık marka değeri ile Türkiye'nin en değerli banka markası oldu.

Türkiye'nin en değerli bankası Akbank

Akbank, geçtiğimiz yılın verilerine göre, dünyanın en değerli 96. bankası unvanını alırken, 2013'te 10 basamak birden yükselerek, dünyanın en değerli 86. bankası oldu. Akbank'ın marka değeri araştırmada, 2 milyar 121 milyon dolar olarak belirlendi.

İş Bankası ise Türkiye'nin ikinci, dünyanın ise 89. değerli bankası oldu. 2 milyar 61 milyon dolarlık marka değerine sahip olan İş Bankası, geçen yıl 98. sırada yer alırken, bu yıl listede 9 basamak yükselmiş oldu.
Böylece en değerli 500 bankanın yer aldığı listedeki Türk bankalarının toplam marka değeri yaklaşık 10 milyar dolar oldu.