GAZİANTEP

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te "Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri" düzenlenecek.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nden (GAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te seminer gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz seminerlerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları, pazara giriş engelleri ve çözüm yolları ve iş dünyası için ticari bilgiye erişim konularının işleneceğini bildirdi.

Çıkmaz, açıklamasında bu seminerlerin ihracatçı firmaları için büyük önem taşıdığını da belirtti.

Abdulkadir Çıkmaz, belirtilen konular hakkında ilgili üyelerin, mevzuatlardaki yeni düzenlemeler ve işleyişleri hakkında, Ekonomi Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları tarafından bilgilendirileceğini aktardı.  

Seminerler, 23 Kasım Pazartesi günü Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonlarında, 24 Kasım Salı günü Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Konferans Salonunda, 25 Kasım Çarşamba gününde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenecek.

Katılımın ücretsiz olduğu seminerlere üyelerin, http://www.gaib.org.tr/forms/seminer/basvuru.htm adresinde yer alan başvuru forumunu doldurulması gerektiği ifade edildi.