ANKARA - Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından, güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretmek üzere birden fazla başvuru yapılan bağlantı bölgelerine yönelik önlisans başvurularına ilişkin yarışmalar 28-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TEİAŞ'ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yarışmalar, 3 paket halinde yapılacak. Önlisans başvurularına ilişkin yarışmalar, dördüncü paket kapsamındaki Adana-Osmaniye, Sivas, Kayseri, Niğde-Nevşehir-Aksaray bölgeleri için 28 Nisan'da, beşinci paket kapsamındaki Kahramanmaraş-Adıyaman, Malatya-Adıyaman, Van-Ağrı, Bitlis bölgeleri için 29 Nisan'da, altıncı paket kapsamındaki Karaman, Mersin, Isparta için 30 Nisan'da gerçekleştirilecek. Kurulu güç, Adana-Osmaniye, Sivas için 9, Kayseri için 25, Kahramanmaraş-Adıyaman için 27, Malatya-Adıyaman için 22, Van-Ağrı için 77, Bitlis için 16, Karaman için 38, Mersin için 35, Isparta için 18 megavat olarak belirlendi.

Yarışmaya katılan şirketler, üretim tesisinin ilk ünitesinin geçici kabulünün yapıldığı tarihten başlamak üzere en fazla 3 yıl içerisinde birim megavat başına TEİAŞ'a katkı payı ödeme taahhüdünde bulunacak. Kesişen projeler olması durumunda daha yüksek katkı payı teklifi veren proje sahibi şirket, kesişen alanı kullanma hakkını elde edecek.

Şirket, katkı payı tutarını, üretim tesisinin ilk ünitesinin geçici kabulünün yapıldığı tarihten başlamak üzere 3 yıl içerisinde ve yıllık eşit taksitler şeklinde TEİAŞ’a ödeyecek.

Daha önce 3 paket halinde yarışma düzenlenmiş ve 243 megavat kurulu güç için önlisans verilmişti.