ŞANLIURFA - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAP'ın dünyanın en büyük kalkınma projelerinin başında geldiğini hatırlatarak, proje kapsamında devasa yatırımların bölgeye kazandırıldığını söyledi.

Projenin temel ayaklarının başında sulamanın geldiğini belirten Karahocagil, bölgenin birçok ilinde altyapı çalışmalarının tamamlanarak üstyapı hizmetlerine geçildiğini ifade etti.

Bölgede sulanan alanın 440 bin hektara yaklaştığına işaret eden Karahocagil, şöyle konuştu:

"Sulamada şu anda 440 bin hektara yaklaştık. 1 milyon hektarın ise altyapısına yönelik ciddi çalışmalar yapıldı. Bölge genelinde 900 kilometreyi aşkın ana kanalın yanı sıra su toplama alanları ve ana depolar yapıldı. Şu anda 170 bin hektar alanda ise şebeke inşaatları sürüyor. İnşallah 2019 gibi 1 milyon hektar alanı sulamada aşarak bölgenin sulama altyapısını dünya üzerinde önemli bir miktara ulaştırmış olacağız. Bu sulamalarla bölgenin dünyada önemli bir sulama ve gıda üssü hayalini gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Sulamanın bölge açısından "kaldıraç" rolünün bulunduğunu anlatan Karahocagil, "Bölgenin hem gıda hem de enerji üssü olmasını sağlayacak en önemli unsur sulama projeleridir. Bölge olarak sulamayla dünyadaki asıl rekabet gücüne kavuşmuş olacağız" dedi.