Forex piyasalarında Emtia, genel anlamda ticarete konu olan tüm mallar ve ürünlere verilen isimdir. Bu ürünler ve mallar ise gündelik hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız ve alıp-sattığımız; ham petrol, altın, gümüş, bakır kurşun, platin, buğday, mısır, soya fasulyesi, pamuk, kahve, şeker, kömür gibi başka bir ürünün oluşumunda ham madde veya ara madde olarak kullanılan mallardır.

Emtia borsaları ise bu ticari malların alım-satım işlemlerinin yapılması için alıcı ve satıcıları biraraya getiren piyasalardır. Bu piyasaların temeli ABD’de atılmıştır. Uzun süren ekonomik kriz döneminde, genel olarak tarım ürünlerinin fiyatlarındaki aşırı değişkenlik hem üreticilerin hem de tüketicilerin zarar etmesine neden olmuştur. Bu durum ticari mallar için pazar oluşmasına ve ürünlerin bu pazarlarda alınıp satılmasına sebebiyet vermiştir. Zamanla gelişen bu piyasalar, tüccarların da piyasaya girmesiyle günümüz emtia piyasalarının temeli olmuştur.

Emtialar yatırımcılar açısından bir çok avantaj barındırmaktadır. Portföyünü çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar için alternatif, kriz kaos gibi olumsuz dönemlerde likiditeden uzak duran yatırımcılar için ise uzun vadeli güvenli yatırım araçları haline dönüşmüştür. Günümüzde ise internet ortamından gerçekleştirilen işlemlerde yatırımcılar, emtia ürününe fiziki olarak sahip olmadan, sadece fiyatlarında meydane gelebilecek değişimlere göre spekülatif işlemler yapmana imkanına sahiptir. Spot piyasalarda anlık alım-satım işlemlerinin yanında vadeli işlemler de yapılabilmektedir. Ürünün bugünden alınıp, gelecek fiyatlara bağlı olarak yapılan vadeli işlemlerde amaç ise riskten korunma, spekülasyon ve arbitrajdır.

IşıkFX ile bol kazançlar!