ANTALYA

Türkiye'nin ilk EXPO'su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya'nın 9 kişilik onursal jürisi, açılış öncesi ülke bahçelerindeki incelemesinde, farklı kategorilerdeki yarışmalar için puanlama yaptı.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales, ziyaret sırasında alandaki bahçelerden çok etkilendiklerini belirterek, bahçelerin peyzajı ve genel düzenleri açısından EXPO 2016 Antalya'nın "unutulmaz" olacağını kaydetti.

Etkinlik için uzun bir hazırlık süreci geçirildiğini anımsatan Loscertales, "Bu serginin geleceğe bırakacağı miras da çok uzun yıllar sürecek. Antalya için düşünecek olursanız burası yalnızca bir turistik cazibe alanı değil, Antalya halkının da keyifle gezebileceği bir park oldu. Kongre merkezini düşünecek olursanız da bu kenti dünyaya açacak birçok etkinlik yapılacak burada. Bu da Antalya için fantastik bir miras. Türkiye'nin markalaşması açısından da bunu önemli bir kampanya olarak görebilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.