Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın düzenlediği “Esnafı Dinliyoruz” programı çerçevesinde bu hafta Tekel Bayii  esnafının  sorunları dinlendi.
Esenler Oruç Reis Mahallesi’ndeki Akgün 2  Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantının sonucunda en kısa zamanda  yeni  bir toplantı daha yapılmasına bu toplantıda beş kişilik bir komisyon kurulmasına karar verildi.
Daha önce oto tamircileri Berberler  ve pastaneci  esnafıyla toplanan Esenler  Birleşik Esnaf   ve Sanatkarlar Odası, bu sefer de Esenler’de faaliyet gösteren Tekel Bayii esnafıyla toplandı.
Yaklaşık 2 saat süren toplantının açış konuşmasını  Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Şahin yaptı.
Şahin konuşmasında, “Kıymetli esnaf arkadaşlarım; özellikle siz Tekel bayiilerimize, bu günün çok önemli  saatlerinde, iş  yerlerinizi kapatarak buraya geldiğiniz için hassaten  çok teşekkür ediyorum. Değerli esnaf arkadaşlarım, malumunuz Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasının faaliyet gösterdiği   bina kendi mülkü  yani siz esnafımızın  yeridir.
Yine odamızda esnafımızın emrinde çalışan personelimiz var. Bundan böyle lehinize ve alehinize gelişen konular da anında cebinizde olacak” dedi.
Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlçemizde faaliyet gösteren  odamıza kayıtlı  esnafımızın ilçeden dışarı taşınmalarıyla ilgili gerekli gişimlerimizden aldığımız sonuç  oto tamirhaneci  esnafımız adına olumlu sonuçlanmıştır.
Yine ilçemizde  faaliyet  gösteren berber esnafımızın 1 TL.’ye traş edenler tarafından mağdur edilmeleri sonucu verdiğimiz hukuk mücadelesini kazanmamız,   berber esnafımızın yüzünün gülmesine  sebep oldu.
Yine geçen hafta ilçemizde faaliyet gösteren pastahaneci  esnafımızla yaptığımız toplantı sonucu karar aldık.
Pastahane haricinde poğaça, simit ve börek satan yerlerin pastahane kriterlerine uyup uymadığı araştırılacak. Çıkan sonuca göre kırtasiye ve bunun gibi yerlerde  poğaça ve simit satışı  yapanlara karşı İlçe Tarım ile irtibata geçilecek. Bu yerlerde satışın engellenmesi noktasında hemfikiriz.
Bundan sonra kahveci esnafımızla yapacağımız toplantıya tanıdığınız kahvaneci esnaflarımızı yönlendirmenizi rica ediyorum.”
Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Şükrü Şahin’in konuşmasının ardından söz esnafa verildi.
Esnaf kendi sorunlarını tek tek dile getirerek, “Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın göstermiş olduğu duyarlılığa çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Esenlerdeki Tekel Bayii Esnafının 9 Eylül 2013’te çıkan kanun neticesindeki yasağın tamamen bittiğini ifade eden esnaflar, yetkililerin buna bir an önce çare bulmaları gerektiğini  belirttiler. Esnaflar, aksi takdirde dükkanlarının kepenklerini indirmek zoruna’da kalacaklarını ifade ettiler.
Kâr oranlarının da oldukça düşük olduğunu ifade eden  esnaf, yeni çıkan yasanın, çıkarılacak tebliğlerle tekrar düzeltilmesini istediler.
Toplantı da 9 esnaf söz istedi. Daha sonra Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan vekili Şükrü Şahin soruları  tek tek soruları cevapladı. Toplantı bu şekilde son buldu.