İSTANBUL - Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanıNihat Ergün, bir hafta önce Caterpillar Başkanı'nın Türkiye'ye geldiğini belirterek, ''Caterpillar, Türkiye'de yatırım yeri araşıyına ve ortak araşıyına başladı. Kendi alanında ortak girişim yapabilecekleri şirketlerle de görüşmeye başladılar. Bunlar çok güzel gelişmeler'' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanıNihat Ergün, Amerikan menşeli bir firmanın Kilis'te yatırım yapmak üzere çalışma başlattığını belirterek, ''Bunların da enerji sektöründe, güneş panellerinin ve güneş enerjisi teknolojilerinin üretimiyle ilgili Kilis'i bir merkez olarak düşündüklerini ve bunun için yatırım araştırması içinde olduklarını gördük'' diye konuştu.
Bilim,
Sanayi ve Teknoloji BakanıNihat Ergün, yerli otomobil konusunda, sektörün önemli çalışmalar, analizler yaptığını belirterek, ''Firmalar ortaklarıyla görüşmeler yaptıklarını biliyoruz. Şimdi plan aşamasında, hazırlık aşamasında çalışmalar devam ediyor. Zaten biz onun için önümüzde 3-4 yıllık bir periyot koymuştuk. O, 3-4 yıl bu çalışmaların olgunlaştırılmasıyla ilgili bir süreçtir. Yerli otomobilin ürüne ve yatırıma dönüşmesi 3-4 yıl gibi bir zaman alacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.