ANKARA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen 4. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hem yerli hem de yabancı yatırımcı için güvenilir bir liman olduğunu belirtti.

Yatırımın, güvenilir yatırım ortamı ve sağlam piyasa kurallarının olduğu yerlerde yapıldığına işaret eden Yılmaz, "Son haftalarda piyasamızın yapısı ve yatırım ortamımız ile ilgili bilgi almak üzere Kurumumuza çok sayıda Avrupalı ve Uzak doğulu şirket temsilcisi geldi" dedi.

245 proje kapsamında yaklaşık 10 bin megavat lisanslandırılmış gücün eylül sonu itibarıyla 4 bin 200 megavatının işletmeye geçtiğini vurgulayan Yılmaz, rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde gelecek 2 yıl içerisinde bu kapasiteye bin megavatlık ilave olacağını öngördüklerini kaydetti.

"Sektör her zamankinden cazip olacak"

İşletmeye geçmemiş lisanslı mevcut 5 bin megavatlık ve EPDK tarafından lisanslandırılacak 3 bin megavatlık yeni kapasite olduğunu belirten Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde lisanlandırılacak yeni kapasiteler göz önünde bulundurulduğunda türbin üreticileri açısından da rüzgar enerjisi sektörünün her zamankinden daha cazip olacağını önemle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.