ANKARA - Yıldız, alternatif güzergah arayışları için, "Bugünkü Suriye'den mi petrol boru hattı geçireceksiniz. Bir gün işlemez o boru hattı. Biz başka projelere saygılıyız. Kendi yaptığımız projelerle ilgileniyoruz. İsrail'den de Suriye'den de geçirebilirler ama biz istikrarlı bir ülke vadediyoruz" dedi.

Yıldız, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde basın mensuplarının Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünya piyasalarına taşınması konusundaki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldız, bu konuda yürüttükleri diplomatik çalışmaları anımsatarak, bugüne kadar çözümün kolaylaştırılmasından yana olduklarını ve her zaman bu pozitif tutumu devam ettireceklerini söyledi.

Yıldız, bir soru üzerine, Kuzey Irak'tan Ceyhan'a bir süre önce başlayan petrol akışının devam ettiğini bildirdi.

Irak petrollerinin dünyaya taşınması konusunda geçmişte de zaman zaman gündeme gelen projelerin bugün yeniden gündeme geldiğini dile getiren Yıldız, önemli olanın ise bunların gerçekleşip gerçekleşemeyeceği olduğunu söyledi. 

Kuzey Irak petrollerinin Suriye ve İsrail üzerinden taşınmasına yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Yıldız, "Bugünkü Suriye'den mi petrol boru hattı geçireceksiniz. Bir gün işlemez o boru hattı. Biz başka projelere saygılıyız. Kendi yaptığımız projelerle ilgileniyoruz. İsrail'den de Suriye'den de geçirebilirler ama biz istikrarlı bir ülke vadediyoruz" diye konuştu.