PEKİN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin temasları kapsamında Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri ile bir araya geldi.

Başkent Pekin'de yapılan görüşmede Albayrak, göreve geldikten sonraki ilk yurt dışı ziyaretini Çin'e yaptığının altını çizerek, Türkiye'nin bulunduğu bölge sebebiyle enerji alanı için önemli bir köprü görevi üstlendiğini aktardı.

Türkiye ekonomisinin 2002 yılından bu yana dört kat büyüdüğünü, ihracatını da dört kata çıkardığını anlatan Albayrak, Türkiye'nin hedefinin enerji güvenliği ve enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi olduğunu söyledi.

"Çin ile işbirliğini önemsiyoruz"

Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Çin'e yaptığı resmi ziyaret ile daha da yakınlaşan işbirliğinin enerji alanında iki ülkenin gerek devlet, gerekse firmalar bazında ilişkisini güçlendirmeye yardım edeceğini umduğunu kaydetti.

Türkiye'nin enerji stratejisi çerçevesinde kömür, nükleer ve yenilebilir enerjiye önem verdiğini ifade eden Berat Albayrak, "Çin ile işbirliğini önemsiyoruz, yatırım işbirliğine odaklanacağız" diye konuştu.

Nur Bekri ise Türkiye ve Çin ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizerek, iki ülke liderlerinin geçen yıl yaptığı karşılıklı ziyaretlerle yapıcı sonuçlar elde edildiğini söyledi.