ANKARA - Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başkanlığı ve ev sahipliğinde düzenlenecek 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu (WFER), söz sahibi enerji aktörlerini İstanbul'da buluşturacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kültür ve Kongre Sarayı'nda 25-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek forumda, dünyada enerji regülasyonu konusunda enerji düzenleyicileri ve enerji piyasasındaki paydaşlar, politika yapıcılar, enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketler, finans kuruluşları, akademisyenler ve tüketici temsilcileri bir araya gelecek.

"Enerji Düzenleme Dünyasını Buluşturmak" teması altında toplanacak forumda, enerji düzenlemesi alanında gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkelerin ortak yaklaşımlar geliştirilmesine imkan sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde düzenlenecek 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumunun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

WFER'de 6’sı genel olmak üzere toplam 24 oturum yapılacak. Etkinlikte iki özel nitelikli oturum da yer alacak. Birinci oturumda gelişmiş ülkelerin enerji ve enerji düzenlemesine ilişkin politikaları ve vizyonlarının paylaşılmasının yanı sıra Türkiye’nin G20 enerji gündeminde yer alan enerjiye erişim konusunda yapılan çalışmalar sunulacak. 

Gelişmekte olan ülkelerin arz güvenliği, sürdürülebilirlik ve enerji düzenlemesi konularındaki durumlarının ele alınması amacıyla kurgulanan ikinci özel oturumda ise gelişmekte olan ülkelerdeki enerji sektörüne ilişkin düzenleyici çerçeve ve yatırım iklimi arasındaki ilişkiler tartışılacak.

Etkinliğe katılacaklar, 28 Şubat tarihine kadar kayıt yaptırmaları halinde 200-250 avroluk indirimden yararlanacak.

Alanında seçkin 100’e yakın konuşmacının söz alacağı 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu hakkında detaylı bilgiye "www.wfer2015.org" internet adresinden ulaşılabilecek.