İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı inisiyatifiyle enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılması amacıyla oluşturulan ''Enerji Hanım'' projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Erdoğan, tasarruf konusunda bilincin her şeyden önce ailede başladığını vurguladı.

Erdoğan, "Gelecek nesillere pırıl pırıl bir dünya bırakabilmek bugün sahip olduğumuz pek çok kaynağımızı daha uzun süre kullanabilmek, ancak ve ancak bilinçli bir şekilde enerji tüketimiyle mümkün olacaktır. Unutmayalım ki, üretimde süreklilik, enerjide tutumla yani tasarruflu harcamayla sağlanabilir" ŞEKLİNDE KONUŞTU.

Tasarruf sorumluluğu başkasına yüklenemez

Emine Erdoğan, dünya nüfusunun neredeyse dörtte birinin, elektrik enerjisine sahip olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Bizler, ışıl ışıl aydınlanmış şehirlerde, parlak vitrinlerin önünden geçerken, evlerimizde her türlü elektrikli aracı kullanırken hayatında hiç elektrik düğmesine basmamış insanlar var. Bizler böyle bir manzaraya sırtını dönerek, hayatını devam ettirenlerden asla olamayız. Dünya üzerindeki bu eşitsizliğe, bu adaletsizliğe karşı yürütülecek en önemli mücadele; tasarruftur. Bir çamaşır makinesinin, bulaşık makinesinin düğmesine basarken dünyadaki kaynakların adaletsiz dağılımından ve açlıktan dolayı hayatını kaybeden masum yavruları düşünmek zorundayız"

Erdoğan, tasarrufun tamamen kişisel bir sorumluluk olduğunu, hiç kimsenin bu sorumluluğu başkasına yükleme lüksüne sahip olmadığını kaydetti.