ANKARA - Milyonlarca emeklinin merakla beklediği, aylıkları karşılığında alacakları banka promosyonu pazarlığında rakamın açıklanmasını, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşmelerini sürdüren bankaların, bazı gerekçelerle tekliflerini yükseltmemesi geciktiriyor.

Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED), 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda SGK yetkilileri, Bankalar Birliği ile kamu ve özel banka yöneticileriyle görüşmeler yaparken, milyonlarca emekli yürütülen pazarlığın sonucunu merakla bekliyor.

"Bir an önce görüşmeler neticelendirilmeli"

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi talebini yaklaşık 10 yıldır her platformda dile getirdiklerini belirtti.

Promosyon taleplerinin sonuçlanması için atılan adımları ve yapılan görüşmeleri memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

"Yetkililerin promosyon vaadinin üzerinden yaklaşık 7 ay geçti. Her vaadi yerine getiren hükümetin bu vaadini de hayata geçirmesini istiyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalı, bankalar da artık ayak sürümeyi bırakmalı. Kimseden hakketmediğimiz bir şeyi talep etmiyoruz. Çalışanlara verilen banka promosyonunun emeklilere de verilmesini istiyoruz. Buradan gelecek para, geçinmekte zorlanan emeklilerimiz için çok önemli olduğundan bir an önce görüşmeler neticelendirilmeli ve emeklilerimizle paylaşılmalı."