ANTALYA

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, G20 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Antalya’da, AA muhabirine istihdam ve büyüme sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

G20'nin "finansal sistem" üzerine çalışmalarının son dönemde "istihdam" odaklı olarak değiştirildiğini anlatan Ryder, G20 ülkelerindeki istihdama dikkati çekti. Ryder, "Finansal kriz küresel çapta 15 milyonluk istihdamı yok etti. G20 liderlerinin büyüme ve istihdama öncelik olarak odaklanmaları kesinlikle doğru politika" ifadelerini kullandı. 

Küresel anlamda iş gücü açığına değinen Ryder, "Dünyada her yıl yaklaşık 40 milyon genç, iş aramaya çıkıyor, fakat her yıl sadece 3 milyon genç için istihdam yaratılıyor. 37 milyonluk bir açık söz konusu" diye konuştu.  Ryder, "37 milyonluk bir iş gücü açığından söz ediyoruz. İstihdamda bulunduğumuz yerde kalabilmek için 40 milyonluk istihdam oluşturmamız gerekiyor. Genç işsizler krizlerin sonuçlarından en çok etkilenen grup. Oldukça haklı olarak G20 ülkelerinde gençler üzerinde duruluyor. G20 zirvelerinde büyüme ve istihdam konusunda önemli taahhütlerde bulunuldu. Türkiye’nin dönem başkanlığında 'uygulama' konusuna güçlü bir vurgu yapılması çok önemli. Bunun için Türkiye'yi tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.