Türkiye'nin kurbanlık ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Doğu Anadolu'da, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla çeşitli illere gönderilecek kurbanlıklar yola çıktı.

Besiciler, büyük emekle yetiştirdikleri kurbanlıkları hayvan pazarlarında görücüye çıkardı.

Hayvan pazarlarına götürdükleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına müşteri bulmak isteyen besiciler, özellikle kilosu ve fiyatı fazla olduğu için satışında güçlük çektikleri hayvanlarını pazarlamak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Kars'ta da büyükbaş hayvan besiciliği yapan Ayhan Kişi (30), bir tonluk boğasını satmak için farklı bir yola başvurdu.

Kars'ta besicilik yapan Ayhan Kişi, 4 yıldır dağ ve meralarda büyük emekle beslediği 15 bin lira değerindeki "Carlos" isimli boğasını satın alan müşterisine promosyon olarak 102 ekran televizyon armağan edecek.

Besici Kişi, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla bir haftadır batı illerine hayvan sevkiyatı yaptıklarını söyledi.

Şu ana kadar Kars'tan ağırlıklı Edirne olmak üzere birçok ile toplam 450 büyükbaş hayvan sevk ettiklerini dile getiren Kişi, "Kurban Bayramı öncesinde hayvan sevkiyatı yapıyoruz, yaklaşık 450 hayvan yolladık, şimdi de Gebze'ye 40 boğa gönderiyoruz." dedi.

Besicilerin bayramdan umutlu olduklarını aktaran Kişi, "İnşallah kurbanlıklarımızın hepsini satarız. İyi bir beklenti içerisindeyim, hayvanlarımızın satılacağından umutluyum. Başka ile gönderdiğimiz kurbanlıklardan 60-70'ini sattık. Yarın 2 tır daha yollayacağız. Çok şükür. İnşallah daha iyi olur. Kars'tan giden hayvanları herkes biliyor. Bu hayvanları meralarda yetiştiriyoruz. Türkiye'nin her yerinden buraya kurbanlık satın alacak tüccar geliyor, hepsi de bizden memnun." diye konuştu.

Kişi, Kars'tan giden hayvanların batıda yaşayan vatandaşların ilgisini çektiğini anlatarak, "Bu hafta sonu Kars'tan kurbanlık yüklü yaklaşık 70 araç başka illere gitmek için yola çıktı, bu günde 30 araç gitti halen de göndermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Carlos'un fiyatı 15 bin lira

Besici Kişi, ağırlığı ve büyük cüssesiyle "Carlos" ismini verdiği 1 tonluk kurbanlık boğasını da 15 bin liraya satışa sunacaklarını ifade ederek, Carlos'un alıcısına 102 ekran televizyon hediye edeceğini belirtti.

Carlos'u kendi imkanlarıyla 4 yılda yetiştirdiğini dile getireren Kişi, "Bir ton ağırlığındaki kurbanlık boğamız Carlos'a 15 bin lira fiyat biçtik, alıcısını bekliyor. Bunun alıcısına 102 ekran televizyon hediye edeceğiz. İnşallah alıcısına hayırlı olur, güle güle etini yer, pişman olmaz, seneye de yine bizden kurbanlık alır." dedi.

Kişi, Carlos'u satmak için Gebze'ye götüreceklerini belirterek, "Carlos, kendi ev ineğimizin yavrusuydu. Carlos 4 yaşına geldi. Hiç küspe yememiş, dağlarda otlatılmış, doğal olarak beslenmiştir." şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önündeki kontrol alanında kontrol edilen Carlos daha sonra sahibi tarafından satılmak üzere tıra yüklenerek Gebze'ye gönderildi.