ANKARA - Zafer Çağlayan, Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide altın madalya kazanan Nevin Yanıt'ı kabulünde gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin 2011'de gösterdiği ekonomik performansı bu yılda sürdürdüğünü anlatan Çağlayan, ilk çeyrekte yüzde 3,2'lik büyüme sağlandığını hatırlattı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) dün açıkladığı Haziran ayı
ihracat verilerine göre, 11,8 milyar dolar ile tarihin en yüksek Haziran ayı ihracat rakamlarının yakalandığını kaydeden Çağlayan, ''Ümit ediyorum ki TÜİK rakamları açıklandığında Haziran ayı ihracatının 13 milyar doların üstünde olduğunu hep birlikte göreceğiz'' dedi.
Çağlayan, yılın ilk 6 ayı itibarıyla TİM tarafından 73 milyar dolar olarak açıklanan toplam
ihracat rakamlarının TÜİK verileri ile 75 milyar doları aşmasını beklediklerini ifade etti. 
Orta Vadeli Program'da bu yıl için belirlenen
ihracat hedefinin 148,5 milyar dolar, büyüme hedefinin de yüzde 4 olduğunu anımsatan Çağlayan, ''Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Dün ve bugün açıklanan verilere baktığımızda doğru yolda olduğumuzu görüyoruz'' diye konuştu. 
AB, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa rağmen Türkiye'nin büyüdüğünü anlatan Çağlayan, ''Ben 3. ve 4. çeyrekteki büyüme hızının daha fazla artacağı kanaatimi ifade etmek istiyorum. Çok büyük aksilik olmazsa
ihracatta Orta Vadeli Programdaki 148,5 milyarlık hedefi yakalayabileceğimizi görüyoruz'' ifadesini kullandı.