Brent türü ham petrolün varil fiyatı, yarın gerçekleştirilecek Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde 47 dolar seviyelerinde dengelendi.

Brent petrolün varil fiyatı, dün 46,8 dolara kadar gerilemesi sonrasında, OPEC'in yarın Viyana'da yapacağı toplantıda alınabilecek orta ölçekli bir üretim kesintisi kararına ilişkin beklentilerin artmasıyla yükselişe geçti ve günü yüzde 1,97 artışla 48 doların hemen üzerinden tamamladı.

OPEC yetkililerinin toplantı öncesinde yaptığı müzakerelerde İran ve Irak'ın anlaşmaya dahil olmak istemediği ve konunun çözümünün bakanlara bırakıldığı haberleri ile bugün yeniden düşüşe geçen Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,7 azalışla 47,7 dolardan işlem görüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,6 düşüşle 46,6 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, yarın bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek OPEC toplantısından çıkacak kararların fiyatların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, bugün ABD'de 3. çeyrek büyüme ile kişisel tüketim harcamalarının yanı sıra ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatında 48,5 doların direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 200 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 47,4 doların altında kalıcılık sağlanması halinde ise 46,2 dolar desteğinin gündeme geleceğini ifade etti.