İSTANBUL -  Derlenen verilere göre, Borsa İstanbul'da hesaplanan sektör endeksleri içinde "Bilişim" 2015 yılında yüzde 46 yükselerek yatırımcılarının yüzünü güldürdü. 2015'te BIST 100 endeksinin yüzde 16 değer kaybetmesine ve endeks üzerindeki ağırlığı yüksek banka sektörünün yüzde 25'e varan kayıplarına karşın bilişim sektörü, yıllık bazda hızlı yükselişini üst üste 2'nci yıla taşıdı. 

2014 yılında yüzde 72 değer kazanan bilişim sektörü, 2015 yılında da yüzde 46 kazanç sağlayarak yatırımcılarının parasını iki yılda iki buçuk katına çıkardı.

Analistler, tüm dünya genelinde bilişim sektörünün, yatırımcıların ve sermaye sahiplerinin odak noktasına yerleştiğini belirterek, yurt içinde de yabancı ortaklık haber ve beklentileri, karlılık ve ciro artışları ile yabancı yatırımcıların artan ilgilisinin, bu sektördeki şirket hisselerinin yükseliş trendini korumasına yol açtığını dile getiriyor.

Bilişim sektörü dışında 2015'te yatırımcısını sevindiren bir diğer sektör ise yüzde 18'lik getiri ile "Kimya, Petrol, Plastik" oldu.

"Metal Ana Sanayi", "İletişim" ve "Bankacılık" zarar ettirdi

Getirisi sınırlı olsa da 2015 yılını artıda kapatan diğer sektör endeksleri de "Sigorta", "Metal Eşya, Makina", "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" şeklinde sıralandı. Borsa İstanbul'da yılın en fazla