Bolu Valiliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Baruş, 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünü gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Bolu genelinde, haklarında terör örgütüyle bağlantılı olduğu değerlendirmesi yapılan 615 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını, bunlarla ilgili idari ve adli soruşturmaların devam ettiğini aktardı.

Baruş, soruşturma kapsamında 439 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, 167 kişinin tutuklandığını, 144 kişinin adli kontrol şartıyla, 70 kişinin savcılık tarafından serbest bırakıldığını, firari olarak 58 kişinin arandığını ve gözaltına bulunan şahıs olmadığını belirtti.

Bolu genelinde 4 özel okulun kapatıldığını söyleyen Baruş, "Özel Fatih İlkokuluna hazine tarafından el konularak milli eğitime devredilmiş olup, bu okulumuz 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyet gösterecektir. Özel Fatih Ortaokulu da milli eğitime devredildi. Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyet gösterecek. Diğer okulların donatım malzemelerine el konuldu ve milli eğitime devredildi. 7 özel yurt kapatıldı. Yurtlardan bir tanesi Kredi Yurtlar Kurumuna devredilirken, 3 yurtla ilgili dava açıldı, 2 yurdun taşınır mallarına el konulurken, diğer bir yurda da hazine tarafından el konulmuştur. Öte yandan 1 kreş de kapatıldı." şeklinde konuştu.

Baruş, ayrıca Bolu'da faaliyet gösteren 6 derneğin kapatıldığını, derneklerin taşınır ve taşınmaz mallarına hazine tarafından el konulduğunu kaydetti.

Soruşturmaların genişletilerek devam ettiğini söyleyen Vali Baruş, "Soruşturmalar kapsamında 10 şirkete denetim kayyumu atanırken, 43 kişinin de mal varlıklarına tedbir konuldu. Soruşturmalar devam ediyor." dedi.