TRABZON - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, 2008 yılının ortalarından başlayan ve küresel kriz olarak nitelenen kriz sebebiyle dünyada, ekonomik trendler, ekonomik varlıklar ve buna ilişkilenen aktivitelere yönelik riskli süreçler yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında ''Biz süperman değiliz'' diyen Bakan Yazıcı, ''Bütün sorunları hallettik diye bir iddiamız yok ama hep iyi şeyler yapmaya çalıştık, insanımızı esas alan hizmetler yapmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Hakların Demokratik Kongresi heyetinin ziyaretleri sırasında Sinop ve Samsun'da çıkan olaylara ilişkin olarak da şöyle konuştu:

''Keşke bunlar olmasa, yaşanmasa. Milletin vekili gezer, dolaşır konuşur. Ha yanlış yaparsa seçimde yanlışın faturası da götürülür önüne konur. Nasıl konur? Sandıkla konur. Süreçlerde suç teşkil edecek bir davranış, eylemi olursa görevli birimler var, o birimlerin ismi emniyettir, savcılıktır, sonuncusu da mahkemedir. Bunlar önemlidir.''

''Milletimizin değerlerine aykırı, milletimizin yüzünü kızartacak veya milletimize baktığımız zaman yüzümüzün kızaracağı hiçbir iş yapmadık ve yapmayacağız'' şeklinde konuşan Bakan Yazıcı, ''Milliyetçilik sorun çözmekse onu en iyi şekilde yapan bir iktidarız'' dedi.