NEZAHAT GÖÇMEN

ANKARA- LARRYFARWELL, FIRASHAMDI, Alp Sarı ve Ümit Kısa'nın konuşmacı olduğu programda dünyaca ünlü geleceğin muciti Larry Farwell onur konuğuydu. Programda dünyayı daha güvenli hale getirmek için neler yapılabileceğini tartışıldı.

TIME dergisi, DR. Farwell’ i "TIME 100 : Gelecek Dalga" adlı özel sayısında, 21'inci yüzyılın Picasso ve Einstein'ları olarak en yaratıcı dehalar arasında yayınlamıştır. Dr. Farwell, Harvard Üniversitesi mezunudur ve Harvard Araştırma Ekibinin kurucularındandır. Kendisi "Brain Fingerprinting (Beyin - Parmak izi )" sisteminin mucididir. Aynı zamanda beyin dalgalarını analiz ederek kompüter ara yüzü ile paralize olmuş kişilerin ses düzenleyici ile konuşmasını sağlamıştır. Dr. Farewell'in "BrainFingerprinting"  araştırmaları FBI, CIA ve Amerikan Donanması ile yaptığı çalışmaları en prestijli dergilerde yayınlanmış olup, "Brain Fingerprinting" patentli teknolojisi, Amerikan adli makamlarınca da eksper şahit olarak tespit edilmiştir.

Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar, özellikle ülkemize bu yenilikleri getiren Unk GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Oyun Teorisini dünyada kuran Ümit Kısa’ya ve AFS GROUP Başkanı Alp Sarı'ya teşekkürlerini iletti. Ve Ekim ayında bu zirve için bu çalıştayın çok önemli olduğunu iletti.