İSTANBUL - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kurumun merkezinin Ankara'dan İstanbul'a taşınmasına başlandığını ve personele gerekli tebligatın yapıldığını açıkladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Akben, yaklaşık bir yıl önce kurumun merkezinin Ankara’dan İstanbul’a taşınma konusunda karar alındığını, bu yönde gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü ve geçen hafta itibarıyla taşınma işleminin başladığını aktararak, öncelikle İstanbul'daki eski binada çalışanların yeni genel merkeze geçmiş olacağının bilgisini verdi.

Akben, İstanbul Esentepe'deki yeni binada masaların ve teknik altyapının hazırlandığını bildirerek, mevcut durumda İstanbul ve Ankara'da görevli 600 civarındaki personelin bir kısmının taşındığını, haziran ayı itibarıyla da taşınmanın tamamlanmasını planladıklarını kaydetti.

İki binanın birleşmesiyle hem dağınıklığın giderilerek yönetim açısından rahatlığın sağlanacağını hem de kira ve operasyonel maliyetler açısından tasarruf sağlanacağını belirten Akben, İstanbul Finans Merkezinde bulunan BDDK mülkünün yapımı tamamlandığında kendi yerlerine geçeceklerini kaydetti.

BDDK’nın İstanbul’a taşınmasının İstanbul Finans Merkezi projesinin gerçekleştirilmesi konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu aktaran Akben, taşınmanın tamamlanmasıyla BDDK’nın hem bankacılık sektörüyle hem de banka dışı finans sektörüyle daha yakın temas içinde olacağını vurguladı.