KIRŞEHİR - Yaklaşık 110 bin nüfusu olan Kırşehir'de, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne bağlı Tüketici Hakem Heyeti'ne 2012 yılının ilk 6 ayında verilen 5 bin 784 şikayet dilekçesinin yüzde 90'ını kredi kartı aidatlarının iade edilmesi talebi oluşturuyor.
Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Adil Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketici hakları şikayetleri konusunda bu yıl yoğun bir talep aldıklarını söyledi.
Ertuğrul, 2012 yılı ocak ve haziran ayları arasında tüketici hakları konusunda müdürlüklerine 5 bin 684 tane başvuru yapıldığını bildirdi. Bunun yüzde 90'ının banka kredi kartları aidatlarının iadesi ile ilgili olduğunu ifade eden Ertuğrul, ''Tüketici Hakem Heyetimiz, her ay yönetmelik gereği 2 toplantı yapıyor. 2012 yılı ilk 6 ayında 12 toplantı yaptı. Bu toplantılarda 964 müracaat sonuçlandırıldı. Bunun 680 adedi tüketicini lehine, 284 adedi aleyhine sonuçlandı'' dedi.
Gelen yoğun talep ve şikayet üzerine başka birimlerdeki elemanlarını Tüketici Hakem Heyetinde görevlendirdiklerini vurgulayan Ertuğrul, bu sayede daha seri hareket ettiklerini dile getirdi.