ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bugün gerçekleştirilen atamalarla birlikte Bakanlıkta görev yapan personel sayısının 15 bin 217'ye ulaştığını söyledi.

Yazıcı, Bakanlığın konferans salonunda düzenlenen yeni personelin görev yerlerinin belirleneceği B grubu kura çekimi atamalarında, Bakanlığın faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın önemli görevleri olduğunu ifade eden Yazıcı, görev alanlarının 76 milyonu da ilgilendirdiğini söyledi.

Bakan Yazıcı, ülkelerin gücünün ekonomik büyüklükleriyle ölçüldüğünü belirterek, Türkiye'nin 400 milyar dolarlık dış ticaret hacminin gümrüklerden gerçekleştiğine dikkati çekti.

Bakanlığını kooperatiflerden, esnafa, tüketicilerden birlik ve odalara kadar birçok alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Yazıcı, bu çerçevede mevzuatlarının da çok geniş olduğunu anlattı.

Görev yapacak personele tavsiyelerde de bulunan Yazıcı, "Hayatın her alanına dokunan bir bakanlıkta görev yapıyorsunuz. Hızlı ve seri olacaksınız. Gözünüz çok keskin olacak. Fehminiz açık olacak. Doğruyu yanlışı tesbit etmek durumunda olacaksınız. Kaçağın her türlüsünü önleyeceksiniz. Kayıtdışı demek haksızlık var demek. Haksızlığa fırsat vermeyeceksiniz" diye konuştu.

Şu an itibari bakanlık bünyesinde 14 bin 578 personelin görev yaptığını anlatan Yazıcı, bugün gerçekleştirdikleri kura çekimiyle taşra teşkilatına aralarında avukat, bilgisayar işletmeni, kimyager ve memurların da bulunduğu 554 kişinin atamasının yapıldığını söyledi.

Yazıcı, bugün gerçekleştirilen atamalarla birlikte Bakanlıkta görev yapan personel sayısının 15 bin 217'ye ulaştığını kaydetti.

Bakan Yazıcı daha sonra bilgisayarda tuşa basarak personelin atandığı kura çekimini başlattı.