Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, arıcılara ilk defa 2003 yılında "ana arı" adı altında yapılan destekleme ödemesinin 2008 yılından sonra kovan başı verilen destekle devam ettiğini belirterek, 2008'den bu yana arıcılara kovan başına 10 lira destekleme yapıldığını ifade etti.

Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin arıcının bu desteklemeden yararlanacağına işaret eden Aydın, arıcıların gerekli başvuruları tamamladıklarını, yaklaşık bir ay içinde destekleme parasının üreticilerin hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Aydın, 6 milyon 700 bin kovana destekleme yapılacağını belirterek, "Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin üreticimize 67 milyon lira destekleme ödemesi yapılacak. Bu para arıcılarımız adına son derece önemli. Aralık ayının son haftası ya da ocak ayının ilk haftasında yapılacak bu ödemeyle üreticilerimiz arılarının bakımlarını gerçekleştirebilecek ve genel ihtiyaçlarını karşılayabilecek." diye konuştu.

Aydın, ilgili bakanlığın çalışması sonucu 2017 yılından sonra ana arıya destekleme ödemesi yapılacağını da belirterek, üreticilerin ana arı başına 15 lira destekleme alacağını, bunun da arıcılar adına son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi.-