ANKARA - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ankara'dan yurtdışı seferlerini teşvik için yayımlanan genelge kapsamında Türk Hava Yolları'na (THY) Amsterdam, Brüksel ve Londra uçuşları için izin verdi.

SHGM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışı uçuşların artırılması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında Borajet Havayolları’na Münih, Pegasus Havayolları’na ise Bakü ve Amman uçuşları için verilen izinlerin ardından, THY’nin Avrupa’da 3 noktaya uçuş düzenlemek için yaptığı başvuru kabul edildi.

Teşvikli hatlardan yararlanmak isteyen havayollarının başvurularını değerlendiren SHGM, THY’nin AnadoluJet markasıyla uçuş gerçekleştirmek üzere Ankara-Amsterdam (Hollanda), Ankara-Brüksel (Belçika) ve Ankara-Londra (İngiltere) hatlarında uçuş talebini onayladı.

Söz konusu hatlarda haftalık olarak yaz döneminde 3, kış döneminde ise en az 2 frekans olarak düzenlenecek seferlerin 3 ay içinde başlaması öngörülüyor.

Başkentten daha önce 6 ülkede 11 noktaya gerçekleştirilen uçuşlar, genelge kapsamında tahsis edilen 6 yeni hatla birlikte 11 ülkede 17 noktaya ulaştı.