ABD'de başkan adaylarına ikinci tartışma programında sorulan sorular, ABD halkının ekonomik anlamda ülkenin geleceğinden endişe ettiğini ortaya çıkardı.
ABD'nin Demokrat Başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney arasında yapılan ikinci tartışma programı, Amerikalıların ekonomik endişelerini yansıtırken, kararsız seçmenlerin oy vermeye giderken birinci planda ülkenin ekonomik refahını sağlayacak kişiye oy verme eğiliminde oldukları gözlendi.
CNN televizyonu sunucusu Candy Crowley'nin New York Hofstra Ünivesitesi'nde buluşturduğu başkan adaylarının tartışma programında 82 kararsız seçmen de hazır bulundu. İkinci tartışmanın genel olarak Amerika'nın iç meselelerini kapsaması, sorulan soruların ise ekonomi ve istihdam sorunları üzerine olması, halkın ülke ekonomisi üzerine duyduğu endişenin önemini gösterdi.
Büyük Buhran'dan bu tarafa en büyük mali krizi yaşayan Amerika'da özellikle kararsız seçmenlerin başkan adaylarının ekonomi konusundaki vaatlerine göre oylarını yönlendirmesi muhtemel gözüküyor.
Gallup organizasyonu tarafından rastgele seçilen seçmenlerin sorularını yönlendirmek üzere moderatör Candy Crowley'nin önündeki kartlardan bir isim seçmesi üzerine ilk soru sorma hakkı Jeremy Epstein'e verildi.
Üniversite öğrencisi Epstein, okul kredilerini geri ödemek ve okulu bitirdikten sonra iş bulmak konusundaki endişelerini yönelttiği tartışmanın daha sonraki sorularında da genel olarak, ''iş bulma, istihdamın artması, bütçe açığı'' gibi mali konular ağırlık kazandı.
Soru sorma hakkını elde eden diğer seçmenler de ''yükselen benzin fiyatları, artması muhtemel vergi yükü, göçmenlik reformu,  kadın ve erkek işçiler arasındaki gelir dengesizliği ve Amerika'daki bazı iş sahalarının başka ülkelere kayması'' hakkındaki endişe ve rahatsızlıklarını dile getiren soruları başkan adaylarına yöneltti.