İSTANBUL

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününde yaklaşık yüzde 2 düşüşle 114,09 liraya geriledi. 

Altının gram fiyatı geçen hafta perşembe günü tarihi zirvesine yaklaşarak 118,44 lirayı gördükten sonra cuma günü 116,50 lira seviyelerinde dengelendi. 

Yeni haftaya ons fiyatına bağlı olarak düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 114,09 liraya kadar geriledikten sonra şu dakikalarda geçen hafta kapanışına göre yüzde 1,9 azalışla 114,20 lira seviyelerinde dengelendi.

Altının ons fiyatı ise cuma günü ABD'de açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artmasının ardından düşüşe geçerek haftayı 1.227 dolardan tamamlamıştı. 

Bugün Asya piyasalarında düşüşünü devam ettiren altının ons fiyatı şu sıralarda önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2 azalışla 1.206 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler, cuma günü ABD'de açıklanan çekirdek enflasyonun ocak ayında dört yılı aşkın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirmesinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ikinci faiz artırımına gidebileceğine ilişkin beklentileri güçlendirdiğini belirterek, altının ons fiyatında 1.235 dolar seviyesinin direnç, 1.200 doların ise kısa vadede önemli destek seviyesi olarak takip edileceğini dile getiriyor. 

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 188 liradan, Cumhuriyet altını ise 765 liradan satılıyor.