İSTANBUL  - Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) kararlarından sonra hafta başından beri devam eden düşüşünü hızlandırarak geçen hafta kapanışına göre yatırımcısına yaklaşık yüzde 4 kaybettirdi.

Geçen hafta piyasalarda risk iştahında azalmaya sebep olan gelişmelerle birlikte güvenli varlık alımlarına yönelik talebin artması, altının ons fiyatını son 6 ayın zirvesine çıkardı. Geçen haftayı 1.381,80 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, bu haftanın ilk işlem gününde ise 1.392,28 dolara kadar yükseldikten sonra düşüşe geçti.

Fed dün akşam, daha önce faiz artırım sürecine başlamak için eşik olarak belirlediği yüzde 6,5 işsizlik söyleminden vazgeçti. Fed üyelerinin faiz artırımına ilişkin takvimle ilgili beklentilerinde ise 2015 yılı ikinci çeyreğinin öne çıkması küresel piyasalarda faizlerin yükselmesine ve doların değer kazanması ile altının ons fiyatının gerilemesine neden oldu.

Fed kararları ve Başkan Janet Yellen'in açıklamalarının ardından altının ons fiyatı hafta başından beri devam eden düşüşünü hızlandırarak bugün son 20 günün en düşük seviyesi olan 1.325,63 dolara geriledi. Bugünkü düşüşüyle birlikte altın yatırımcısı geçen hafta kapanışına göre yaklaşık yüzde 4 zarar etti.