ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğinde, 5 milyon kişiye yönelik finansal okuryazarlık seminerlerini içeren "Bütçemi Yönetebiliyorum" projesi başlatıldı. 

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık seminerleri verilecek. 1,5 milyon lira bütçeli projenin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Hedef kitlesi bütçe yönetimi konusunda sıkıntı yaşayan aileler olan proje kapsamında, Türkiye genelinde halk eğitimi merkezlerindeki yaklaşık bin öğretmen, finansal okuryazar eğitmeni olarak yetiştirilecek. Bu öğretmenler sayesinde 5 milyon kişinin eğitimi sağlanarak, her halk eğitimi merkezinde, talep edenlere finansal okuryazarlık ile ilgili danışmanlık verilecek. 

İstanbul'un pilot bölge olarak seçildiği proje, sonraki adımında TEB işbirliğinde ülke geneline yaygınlaştırılacak. Projenin tanıtımı için ekim ayı başında İstanbul'da basın toplantısının düzenlenmesi planlanıyor. Halk eğitim merkezlerindeki eğitimlerin ise öğretmen eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, gelecek yıl şubat ayında başlatılması hedefleniyor.

Bütçe yapma, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf, yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel kavramlar konularında verilecek seminerler birebir eğitimin yanında MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü uzaktan eğitim portalı "e-ogrenme.gov.tr" internet adresinden de yapılacak.