İSTANBUL - Açıklamalarda bulunan YDA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) Türkiye için stratejik öneme sahip olan çok önemli bir proje olduğunu dile getirerek, İFM'nin içindeki BDDK binasını kendilerinin yaptığını söyledi.

Arslan, bu kapsamda yapacakları 3 kulenin bir tanesini BDDK'ya hizmet binası olarak vereceklerini kaydederek, "Geri kalan 2 kule iş merkezi ve ticari alanlardan oluşacak. Projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve BDDK'nın onaylaması gerekiyor. Bunlardan 3'ü onayladı bir tanesi kaldı. Nisan ayı içerisinde bu onayı almayı bekliyoruz. Bu ay içinde temeli atacağız" diye konuştu.

 "Kentsel dönüşüm hızlanacak"

Kentsel dönüşümün Türkiye için iki anlam ifade ettiğini dile getiren Arslan, birinci anlamda güvensiz yapıların can güvenliği için acilen dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Arslan, "İnşallah biraz yavaş işleyen kentsel dönüşüm sürecinin yasanın revizyonuyla hızlanacağını, hepimiz için gerçek manada yaşanabilir alanların oluşturulacağı düşünüyorum. Kentsel dönüşümde tüm paydaşlar dikkat etmeli. Hak sahipleri büyük rant amacıyla şehri beton yığınına dönüştürmemeli." dedi.

"4 şehir hastanesine 1,6 milyar avro yatırım"

Hüseyin Arslan, şehir hastanelerinin halen kamuoyu tarafından yeterince bilinmediğini belirterek, kamu-özel işbirliği modeliyle yapılan hastanelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sağlık Bakanlığı, Sağlıkta Reform ve Enformasyon Programı çerçevesinde 60 bin yataklık yeni bir program açıkladı. Çok büyük bir kapasite. Buradaki amaç; iki konuyu kamuya finansman yükü getirmeden özel sektör marifetiyle çözebilmek. Bunlardan birincisi eksik olan yatak kapasitenin artırılması, ikincisi ise mevcut eski hastanelerdeki niteliksiz yatakların daha modern ve nitelikli yataklara dönüştürülmesi. İşin temelinde bu vardı. Şu anda 60 bin yatağın 27 bin yatağı ihale edildi. Bunların inşaatları başladı. Biz YDA Grup olarak bunun öncülüğünü yapmaktayız. Türkiye'nin ilk PPP-Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile şehir hastanesi Kayseri'de hayata geçiriliyor. Tam 1583 yataklı. Bunun yatırımcısı biziz. Şu anda Konya'da 840, Manisa'da 600, Şanlıurfa'da 1700 yatak olmak üzere 4 şehirdeki hastanelerin yatırımcısıyız. Bu 4 şehir hastanesi için toplamda 1,6 milyar avro yatırım yapıyoruz."