ANKARA

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, "2019 yılına kadar tamamlanacak 1071 gölet ve sulama tesisiyle, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ikamet ettiği yerde hayatını sürdürmesini sağlamak gayemizdir." dedi.

Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin su kaynaklarından azami istifade etmek olduğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun himayesinde daha önce "1000 Günde 1000 Gölet ve Sulama Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Diniz, "Projeyle alakalı vatandaşlarımızdan çok olumlu dönüşler aldık. Böylece 'Niye bu projeyi devam ettirmiyoruz' gibi bir görüş hasıl oldu. 1 Ocak itibarıyla '1071 Gölet Projesi'ni uygulamaya koyduk. Projeyi hayata geçirirken, hükümetimiz ve bakanımızdan büyük destek gördük." diye konuştu.

Projeyle 2016-2019 arasında 1071 gölet ve sulama tesisinin inşasını hedeflediklerini bildiren Diniz, "2019 yılına kadar tamamlanacak 1071 gölet ve sulama tesisiyle, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ikamet ettiği yerde hayatını sürdürmesini sağlamak gayemizdir." ifadesini kullandı.

Çalışmaları büyük titizlikle gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Diniz, "1071 Gölet Projesi kapsamında yer alan işlerin zamanında tamamlanabilmesi için projelerin planlama yapımının 12 ay, proje yapımının 6 ay, gölet inşaatının 12 ay, gölet artı sulama inşaatının 14 ay olması planlanmaktadır." dedi.