ANKARA - Üniversite adayları için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) giriş belgeleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 15 Mart'da yapılacak YGS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina veya salonlara atanma işlemleri tamamlandı. 

Adaylara, giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS sınav giriş belgesine, 14.00 itibarıyla T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişebiliyor.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması, adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi ve bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor. 

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması zorunlu olacak.

Giriş belgesini, fotoğraf görünür şekilde yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.  

Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.