Saygıdeğer okuyucularım evet eğitim ailede başlar...maalesef günümüz teknolojisi aileleri çocukları ile ilgilenmekten uzaklaştırdı. Neden mi? Çünkü; teknoloji bizi esir aldı. Elimizdeki telefonlar ile dünyayı keşf ediyoruz ya...Nerede olursak olalım bağımlı olduğumuz telefon ile 5N 1K yapıyoruz. Eeee...gençler teknoloji ile büyüdükleri için biz büyüklerini görerek öğrendiklerini uygular olup konuda daha da uzman oldular. 
Yeni nesil doğdukları andan itibaren teknoloji ile büyüyor. Nasıl mı? Maalesef anneler bebeklerini doğdukları günden itibaren çektikleri anlık fotoğrafları ile sosyal medyada büyütür oldular. Çocukta anladıkça zaten oyun ve görseller ile elinde telefon merakı ile büyüyor. Tamam bende teknolojiye karşı değilim ama!!! Bu kadarına da pes diyorum. Nereye gidersem gideyim herkes ama herkes elinde telefon  ile yazışma ya da irtibat halinde. Maalesef sosyal birliktelikte bu arada dejenere olmuş oldu. Kimse kimsenin derdini birebir paylaşmıyor. Aaaa...sosyal medyadan yayınlanıyor ya...tüm irtibatlar “geçmiş olsun, başın sağ olsun, mutluluklar dilerim....ve daha niceleri. Birlikteliğimizi teknolojik devam ettirir olduk. Çocuklarımız da bizlerden gördüklerini hayatın içinde vücut buldurur oldular. 
İnsan dünyaya kendi kararıyla gelmez. Her insan dünyaya getirilmiştir. Hayat kişinin kazandığı veya talep ettiği bir şey olamaz. Kişiyi dünyaya getiren bir ailedir. Bununla birlikte ona hayatı tanıtan ve öğreten de ailedir. Ailenin işlevi doğum ya da gelişme ile de bitmez. Kişi daha sonra kendi ailesi için çabalamaya başlar. O da bir aile kuracak ve hayatını onlara adayacaktır. Ailenin önemi söz konusu olduğunda tek söyleyebileceğimiz onun “hayati” önemidir. Aile hayat veren ve hayat verdiğimizdir.
Kişinin hayatı ailenin hayatından bir parçadır. Bir insan ailesini önemsemiyorsa başka bir şeyi önemseyemez. Dünyaya kendi başına gelen var mıdır? İnsan ne kendi başına gelir, ne de hayatta kalabilir. Gel gör ki insanı var eden başkaları olmasına rağmen bencillik diye bir saçmalık türeyebilmiştir. Bazen bu bencillik aileyi de sömürme davranışına dönüşebilmektedir.
Ailesini önemsemeyen insan baştan kaybeder. Aileyi dahi önemsemiyorsa, parçası olduğu kültürün dışına çıkmış ve kendi zararına çalışmaya başlamış demektir. Aile varlık sebebidir. Hem dünyaya getiren, hem de dünyaya getirdiğimizdir. Aile yoksa hayat yoktur. Öneminden dem vurmak gereksizdir. Neden önemsenmediği sorgulanmalıdır.
Modern hayat batının yaşam tarzını benimseyen ve bireyselliği önceleyen bir tutum getirmiştir. Kapitalizm insanı kendi içine hapsetmeye, borçlandırarak kendine mahkum etmeye çalışmaktadır. Bireyselliğin övülmesi, toplumun ve doğanın bunun uğrunda yok edilmesi hayat veren ailenin de es geçilmesine neden olmuştur. Aile bir engel olarak dahi görülmüştür.
Bir kişiyi tek başına ele geçirmek daha kolaydır. Bu yüzden bir ülkeye ya da kamusal toplumun geneline kast etmek isteyenler öncelikle kişileri birbirinden ayırır. İnsanları küçük gruplar halinde yok etmek ve sindirmek amaçlanır. Sivil toplumu ve aileleri güçlü olan bir kültür her türlü zorluğun üstesinden gelir. Bu yüzden ayrılık tohumları ekmek ve mümkünse insanı kendini savunamayacak kadar tek bırakmak hedeflenir.
İnsanın günümüzdeki yalnızlığı bencillik yanılgısına yol açabilmektedir. İnsan hiçbir zaman tek başına düşünülemez. Bir ailenin ürünüdür ve bir aile oluşturmak üzere yetişmiştir. Hayat ona bir mirastır ve o mirası devretmek üzere yaşamaktadır. Bunu göz ardı edip kendi varlığını yüceltmeye ve diğerlerinin önüne geçmeye çalışmak fena bir yanılgıdır. Aile temel bir yetkinlik ve temel bir ölçüttür. Aileye olan davranışlarından ve bakışından kişinin hayattaki konumunu belirlemek ve eleştirmek mümkündür. Kişiyi tanımaya çalışmayın, ailesine olan davranışlarına bakın. O yoksa, üzerine inşa edilecek bir temel yok demektir.
Temel yok...o zaman aile toplumun gelecek gelişimi, düzenli yaşamı ve ahlaki değerleri için çok önemlidir. Çünkü; çocuk aileden ne alırsa onu verir. Tamam istisnalarda var elbet ama çok azınlıkta. Çocuklar büyürken onlara verilecek eğitim çok önemli. Anaokulu ve ilkokulda temel eğitimi alırlar...ama bu manada sadece müfredatsal eğitimle herşey öğrenilmiyor. Ahlaki değerlerinde fazlası ile ön planda olması gerekir. Bu konuda uzman olan eğitimciler çocuklara (öğrencilere) haftanın belirli günlerinde slayt görselleri ile (madem teknoloji uçuyor) eğitim vermelidir. Rehber ve sınıf öğretmenleri başta olarak. Bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme çok önemli. Çünkü; çark döndükçe nesiller bozuma ve kayba uğramamalı. Yoksa dönüşü olmayan ahlaki bozumlar olur. 
Günümüzde çocuklar ergen yaşlara geldiklerinde teknolojinin onlara sunduğu tüm imkanı yaşayarak doğru ya da yanlış mecralara eğildikleri gibi konuyu birebir yaşar oldular. Adı lazım değil lisesi’nde çocuklar (araştırmam sonucunda aslında hemen hemen her lisede var) sınıfta sigara içiyor ve yakın temas haline geliyorlarmış. Aaaa...sadece bana anlatılan okulda değil birçok okulda yaşanılan gerçekler varmış. Yaptığım araştırma sonucunda daha ortaöğretimde intihar girişimleri bile var. Heyyy!!! Önce aileler, eğitimciler ve her kim olursa olsun bu konuya duyarlı olması gereken birimler neden duyarsız kalıyorsunuz? Toplumun geleceği olan evlatlarımızı nasıl bu duruma getiriyor ve piramidin bihenk taşı olan gençleri daha duyarlı ve farkında olmaları gereken gerçekler ile yüzleştir miyorsunuz? Haaa...eğitim şart...pardon sadece a,b,c ya da kerrat cetveli ile değil ki yaşam...onlar zaten zorunlu olarak öğreniliyor. Gerçek olan hayatın taaa...içinde doğru olan adab-ı muaşereti öğretmek...
Ailelere düşen çok görevler var. Onlar sizin evladınız gelecek günlerin önce siz anne babalar için sıkıntılı olmaması için sahip çıkıp, ilgilenerek ve onlara geleceklerinin daha düzgün yaşam standardı olması için doğru eğitim vermeli ve gerçekten birebir ilgilenmelisiniz. Yoksa teknoloji onları ham yapar...
Değerli okuyucularım konu yazdıkça bitecek gibi değil biz ebeveynlere düşen görevleri ihmal etmeyelim. Onlar bizim canımız, kanımız...aaa...atalarından böyle görmüşler...armut dibine düşer olmasın...tabii doğru olmayan konular için...
Her şeyin aile içindeki ilgili eğitimi ve okullarda da bu konudaki rehberlik eğitiminin olduğu bilgi içinde farkında olduğunuz günler dilerim...
Sağlıkla kalınız...