Neler oluyor böyle bizlere kimsenin bir başkasına ne bir saygısı, sevgisi ve güven duygusu kalmadı. Hayatımızın her alanında bu davranışlarla neredeyse her gün karşılaşıyor ve ihanet görüyoruz.

Hayatımıza aldığımız insanlara verdiğimiz emeklerimiz, harcadığımız zamanda bir bakmışsın boşa gitmiştir. İkili ilişkilide artık varlığının çok önemi yoktur. Her şeyi kaybetme riskini göze alır ve sizden gizli saklı işler yapmaya başlar. Duygusal ihanetin her türlü hali şekillenmeye başlamıştır. İş yapıyorum bahanesine sığınarak, çevresini değiştirmeye eski arkadaşlarıyla zaman harcamaya başlar. Sizin için hazırlanan destek işlerin, artık başkaları ve arkadaşları için kullanıldığını görmekte ihanetin bir başka şeklidir. Ego için, makam için, para için sana ihanet eder. Zayıf karakterli, çıkarcı, yükselme hırsı, başlıca kişilik bozukluğudur. Bu kişiler sistemde genelde kullanılır ve kullanıcıların işleri bitince çöpe atarlar.

İhanet sadece cinsel açıdan değildir duygusal ihanette vardır.

Duygusal ihanetle, aldatmayla ilgili yapılan araştırmalarda, başka bir kişiyle herhangi bir cinsel temas içermiyor olsa da fiziksel ihanetten çok daha fazla yıkıcı olabilir. Duygusal ihanet, partnerlerden birinin fiziksel temas olup olmaması fark etmeksizin ilişkinin kurallarını çiğnemesidir. Başka bir kişiyle samimi anlar geçirmesidir. Bu duygusal bir birlikteliktir ve ilişkinin kurallarını bozar. Genellikle, bu samimi anlarda duygusal bir etkileşim yaşanır. Üçüncü şahısla yaşanan bu duygusal ilişkiye zamanla cinsel temas eklenebilir ve diğer ilişkisi bitebilir. Duygusal ihanetin en büyük sebeplerinden biri partnerler arasında ilişkilerine zarar veren bir duygusal eksiklik yaşanmasıdır. Sevgi, samimiyet ve güven eksikliği partnerlerden birinin (bazen her ikisinin de) bu duygusal ihtiyaçlarını başka kişilerde aramasına neden olur, Bu da partnerler arasında bir iletişim eksikliği olduğunu gösterir.

Güçlü ilişkilerde bireyler, eşinin ihtiyaç duyduğu ve bağ kurmaya çalıştığı anları fark ederler ve bu yönelmeye karşılık verirler. Sohbet etmek, şakalaşmak, yakınlık kurmak yada destek olmak gibi... Çiftler birbirine yönelmemeye yada karşıt yönelmeye başlıyor. Bağ kurma zayıflıyor. Aynı evde iki yabancı gibi olmaya başlıyorlar.  Aralarında duygusal bir mesafe oluşuyor. Bir ilişkide açıkça konuşabilmek çok önemlidir. Sağlıklı bir ilişkide güven, arkadaşlık ve anlayış oluşturmak ve bunu sürdürmek gerekmektedir. Bir çiftin iyi bir cinsel hayatın olmasına rağmen, duygusal olarak bir ihanetin olması söz konusu olabilir. İhanetin telafisi olmaz.

Bireylerin birbirlerini, sevgiyle yüceltmek yerine değersizleştirmek, aşağılamak, eleştirmek başlıyor. Derin kırgınlıklar oluşuyor. Dolayısıyla yalnızlık artıyor. İlişki yararına düşünceler azalırken, ilişki karşıtı düşünceler artıyor. Başka ilişkilere açık olma hali başlıyor.

Ne demişler " Etme sırtını duvardan başkasına emanet. En kralının bile vardır içinde bir nebze ihanet." Söylemedi demeyin...