Evli insanlar yalnız kalmaktan korkar olmuş. Neden acaba?

Eşi ölen erkekler; yalınız kaldığında her zaman kapısını aşındıran arkadaşlar komşular bir bir çekilirmiş.

Çocukları

- Baba bizde kal.. 

Ama oğlunun yanında kalamaz gelinden çekinir, kızının yanına da her zaman gidemez, gurura dokunur. Damattan çekinir.

Ama hergün ister ki çocukları yanına gelsin gitsin. İlk zamanlarda hep onların yolunu gözler biri gelsin morali yerine gelsin..

Bekler bekler tabi onlarda, her zaman gelecek değil ya. Herkesin işi gücü var.. Gelen olmaz. Kahve köşesinde bir oturur iki oturur, iki laf eder iki bardak çay içer, bu seferde evdeki işi gücü düşünür. Kirli çamaşır yığılmış, ev temizlenecek bir kap yemek yok.

Hayattan zevk almamaya başlar evde bir ses olsun ister. Evlenip bir yol arkadaşı olsun ister. Evlenmek isteyen kadının da bir takım istekleri olacaktır. Gelen kadında kendini güvenceye almak ister. Ev ister, altın ister, para ister, ister de ister..

Erkek bunları yaşarken, eşi ölen kadının işi daha zordur hele de maddi güvencesi yoksa çocukların yanında kalmak onun çok zoruna gider. Evde kediye azar basılsa birşeye sinirlenilse hemen kendi üzerine alınır.s Gelin, damat çalşıyorsa ancak çocuklarına bakmakla işe yaradığını düşünür bu onu biraz ferahlatacaktır.

Gelin çalışmıyor evdeyse işte o zaman hapı yuttu en kısa zamanda kendine huzurevi aramalıdır.

Emekliyse eşinden bir miktar parada da alıyorsa evinde oturur kimsenin kahrını çekmek istemez. Ama, milletin dedikodusundan çekindiği için her eve de pat sat giremez. Hatta eve tamirci çağıracağı sıra dedikodu olmasın diye komşusunuda yanına çağırır. Habersiz kapı çalındığın da yüreğinde bir korku oluşur. Kapıyı açmaz hırsızı var, dolandırıcısı var.

Demek istediğim insanlar gençlikte zamanın akıp gittiğinin farkında değiller. Önemli olan yaşlandığında bu zamanı durdurabilmek. İşte o zaman, içine bir korku düşüyor. Bunun için gençlikte birikim yapın eşler arasında, çocuklar arasında komşular arasında sevgi, saygı, hoşgörü maddi manevi birikiminiz olsun.

Herkesin kusuru vardır. Bunu hoş görmek kendi kusurunuzuda kapatıp evde sorun yaratmadan kendinizi yaşlılığa hazırlamak gerekir.. Eşler ihtiyarlıkta daha çok birbirine bağlı olmalı.