Yunanistan'da son günlerde yaşanan şiddet olayları, koalisyon hükümetini oluşturan üç siyasi partinin liderlerinin toplantısında ele alındı.
Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen toplantıya Yeni Demokrasi Partisi (ND) Başkanı Başbakan Andonis Samaras, Panhelenik Sosyalis Hareket (PASOK) lideri Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol (DİMAR) Genel Başkanı Fotis Kuvelis katıldı.
Venizelos, Kamu Düzeni Bakanı Nikos Dendias'ın gelişmelerle ilgili bilgi verdiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, üç liderin bir araya geldiği toplantının ana gündem maddesini son günlerde yaşanan şiddet olaylarının oluşturduğunu belirterek, , ''Toplumun, bilinenin ötesinde ırkçı bir şiddetle karşı karşıya bulunduğunu'' söyledi.
Hükümeti oluşturan üç siyasi partinin buna karşı tam bir uyum ve kararlılık içinde olduğunu belirten Venizelos, ''Bu çeşit şiddete karşı birlikte mücadele etmek için, anayasal eksende yer alan tüm güçlere açık çağrıda bulunuyoruz. Ancak bu cephede, açıklamalarından anlaşıldığı üzere, malum nedenlerden dolayı Altın Şafak'ın (Hrisi Avgi) yer alması mümkün değil'' dedi.
DİMAR Genel Başkanı Fotis Kuvelis de demokratik eksende yer alan güçlerin, demokrasiye saldıranlara karşı bir kale oluşturması gerektiğini söyledi.
Atina'da, dün sabaha karşı iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin genel merkezine kalaşnikofla saldırı düzenlenmişti. Daha önceki günlerde de ülkede tanınmış beş gazetecinin ve Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu'nun kardeşi Vasilis Kedikoğlu'nun kaldığı evlere kundaklama girişiminde bulunulmuştu.