ŞAM 

Suriye Hava Kuvvetlerinin "varil bombalarıyla" saldırdığı başkent Şam'ın Yermuk bölgesinde, evleri yıkılan ve hasar gören kişiler, geride kalan eşyalarının çalınmaması için enkaz başında nöbet tutuyor.

Şam'ın güneyinde yer alan ve çoğunluğunu Filistinli mültecilerin oluşturduğu Yermuk kampına hafta içinde orduya bağlı helikopterin "varil bombasıyla" saldırması sonucu evleri yerle bir olan aileler, bir yandan açlıkla boğuşurken, diğer yandan da enkaz altında kalan eşyalarının çalınmaması için enkaz başında bekliyor.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Rami Ebu Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halkımız kampta bir taraftan açlıkla boğuşuyor, diğer taraftan da enkaz altında kalan eşyalarının çalınmaması için nöbet tutuyor" dedi.

Kampın her gün rejimin saldırılarına maruz kaldığını belirten Ebu Abdullah, rejimin kampa yardım gönderdiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

100 paket yardım malzemesinin rejimin bir kontrol noktasına ulaştığını ancak halkın tutuklanma korkusundan dolayı yardımı almaya gitmediğini kaydeden Ebu Abdullah, "Kamp çevresindeki tarlalarda yenilebilir otları toplamaya giden kişiler, rejimin keskin nişancılarının saldırılarına maruz kalıyor" diye konuştu.