SANA

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, ülkenin batısında yer alan Rayima ili yakınında Husi Ensarullah Hareketi'ne ait hedeflere hava saldırısı düzenlediği bildirildi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husilerin ülkedeki ilerleyişini engellemek için çeşitli bölgelere 26 Mart'tan bu yana hava saldırıları düzenleyen koalisyon güçleri, ilk kez Rayima ilindeki mevzileri hedef aldı. Söz konusu hava saldırısında, Rayime ile el-Hudeyde arasındaki en büyük askeri kamplardan biri olan Alluce'nin hedef alındığı, Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih taraftarlarının kontrolü altındaki asker kampa düzenlenen saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi. 

Koalisyon güçlerinin ayrıca Husilerin denetimindeki Alluce polis merkezini bombaladığı, Husilerin, muhtemel bir saldırıya karşı Hudeyde'deki kamplardan polis merkezine sevkettiği askeri mühimmatın da bu saldırıda imha edildiği kaydedildi. 

Rayima'nın batısındaki El-Ca'feriyye ile Kesme ilçelerinin de koalisyon güçlerine ait uçaklar tarafından bombalandığı, hava saldırısının ardından bölgeden yoğun duman tabakasının yükseldiği bildirildi. 

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.