SANA

Yemen'in başkenti Sana'nın kontrolünü eline geçiren Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı silahlı kişilerin kentteki kontrolleri devam ediyor. Husiler, Sana'nın önemli caddelerinde kurdukları güvenlik noktalarında yoldan geçen araçları teftiş ederek ''Kentin güvenliğini sağladıklarını'' savunuyor.

Kentin Tahrir Meydanı ve Başbakanlık Ofisinin de bulunduğu Kıyade ve Kasr caddelerinde kontrol noktaları oluşturan Husiler, Sana'daki varlıklarını önemli merkezlerde hissettiriyor.

Husilerin kontrol noktalarından geçen araç sürücüleri ve halk durumdan şikayetçi olmazken, Husi militanların halka ''olumlu'' davrandığı gözleniyor.

Yemen'de yönetimle başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de imzalanan anlaşmada, "3 gün içinde yeni hükumet kurulması, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, hiçbir siyasi partiye üye olmayan birine başbakanlık görevi vermesi, petrol ürünlerine getirilen zammın düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığına ayrılıkçı Güney Hareketi ve Husilerden birer yardımcı (müsteşar) atanması ve Husilerin başkent Sana'da kurduğu protesto çadırlarının kaldırılması" gibi maddeler yer alıyor.