TAİZ  -  Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı halk direniş güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarla önceki gece başlayan ateşkesin yine ihlal edildiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz kentinin el-Hasab ve el-Murur mahallelerinde Hadi yanlısı halk direniş güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Kentin kuzeyindeki es-Sittin Caddesi'nde ise patlama sesi duyuldu.

Husilere dün akşam İbb ilinden büyük miktarda takviye güç geldiğini ifade eden yerel kaynaklar, ez-Zunuc dağı ile el-Erbain caddesinde halk direniş güçlerinin kontrolündeki yerleri ele geçirmek için Husilerin bölgeye sızmaya çalıştıklarını aktardı.

Yemen'de yerel saatle önceki gün 23.00'te başlayan 5 günlük ateşkesin kısa süre sonra Ed-Dali, Taiz ve El-Cevf illerinde ihlal edildiği bildirilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Yemen'de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.