RAMALLAH - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, adaletli ve kapsamlı barışın sağlanması için gösterilen tüm diplomatik çabaların başarısız kaldığını vurgulayarak, "Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da yaşananlar, iki ordu arasındaki bir savaş değildir, aksine bu, ordu ile silahsız halk arasındaki bir durumdur. Uluslararası toplumun, İsrail tarafından katledilen Filistin halkını koruma altına alma zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"Uzlaşı hükümetinin ilanından bu yana İsrail hükümeti tansiyonu yükseltmeye devam ediyor" diyen Abbas, Filistin'deki tüm taraflarla sürekli iletişim halinde olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Filistinli taraflara sürekli, İsrail'i şiddete sevkedecek tavırlardan kaçınmaları konusunda yaptığım uyarılar üzerine bana sükunete bağlı kaldıklarını belirtiyorlardı. Filistin hükümeti, halkın, Gazze ve Kudüs'te yaşadığı sıkıntıları hafifletmek için elindeki tüm imkanları kullanacak. İsrail'in yürüttüğü yeni yerleşim birimleri politikalarıyla halkımız, 2013 ve 2014'te tutuklama ve ölümlere maruz kaldı."

İsrail'in pazartesi gününden bu yana düzenlediği operasyonlarda 27 kişi hayatını kaybetti, 204 kişi yaralandı.